maanantai 19. tammikuuta 2015

KASVATTAMINEN

Olen tätä asiaa jo pidemmän aikaa pohdiskellut kun koira touhuissa olen mukana ollut koko ikäni. Kennelnimenkin olen anonut ja saanut jo vuosia vuosia sitten, yhtään pentuetta en kuitenkaan vielä ole tehnyt. En ole kokenut joko
a)olevani valmis
b)ei ole sopivaa koiraa ollut
c)ajankohta ollut täysin päin honkia oman elämäni kannalta
Nyt kuitenkin suurena haaveena olisi tämä työ aloittaa. Toki asia on vielä ihan alkuvaiheessa, onhan nuo corsottimet nuoria, kuvaamattomia, tutkimattomia ja täysin keskeneräisiä kakaroita. Haaveena kuitenkin tämä, josta syystä nämä kasvatus asiat on nyt olleet mielessä huomattavasti enemmän taas.

Internetin ihmeellisessä maailmassa vastaan tulee jos jonkinlaista kasvattajaa.
( HUOM HUOM !!!!!!!!! En nyt puhu Corso kasvattajista vaan ihan yleisesti ja satunnaisesti vastaantulleista sekalaisten rotujen kasvattajista joita vastaan on tullut vuosien varrella )
On koiria kotona /nimillä miljoona, kasvatetaan kolmea, neljää jopa viittä eri rotua, "salaillaan" tutkimustuloksia kennelliitolta (ja muilta ihmisiltä) jos ei miellytäkkään, tehdään pentueita toisen kasvattajan nimissä toisen ihmisen hoitaessa synnytyksen ja pennut irl, "myydään" uros hyppyyn ja myöhemmin selviääkin että uros onkin puoliksi toisen oma vaikka paperilla vain yhden ihmisen, eletään koirat eristettyinä toisistaan tarhoissa/ huoneissa / häkeissä kun eivät tule toimeen keskenään tai niitä on niin monta etteivät pysty elämään kotona perheen kanssa laumana ja lisää vain hamstrataan.
Siis näitä juttuja vois jatkaa loputtomiin ja sen jälkeen vielä nämä pentutehtailijat jotka tuottaa paperitta suomeen koiria, teettää paperittomia pentuja ja muut koiranpennun hukuttajat.

Kuinka ihmeessä tässä hommassa on tähän menty? Sosiaalisessa mediassa ja julkisesti niin paukutetaan sitä kuinka halutaan keskittyä juuri kyseisen rodun terveyteen mitä kasvattaa niin fyysiseen kuin psyykkiseen ja silti totuus on karuakin karmeampaa.
Onko raha sumentanut ihmisten oikeudentajun, empatian ja maalaisjärjen? Vai miksi näin?

Näitä asioita pohdiskellessa olen itselleni tehnyt sen hyvin selväksi että yhtään asiaa (tässäkään hommassa) en tee ellen pysty sen takana seistä 110%


Tämä kirjoitus on sitten ihan vaan allekirjoittaneen omia mietintöjä näistä asioista yleisesti.
Pohdintaa siitä mitä itse haluan ja vaadin itseltäni kun sen kasvattajan työn oikeasti aloitan joskus (toivottavasti :D  )
Ja EHDOTTOMASTI tältä maan kamaralta löytyy myös ihania kasvattajia jotka antavat kaikkensa ja vielä enemmänkin rodun, koiriensa ja kasvattiensa vuoksi. Heille hatun nosto, Keep up the good work <3 <3 <3 Tämä tie jolle haaveilen on rankka ja kivinen, mutta antaakin niin paljon <3

Peace and Love <3

LittleMsTassunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti