lauantai 23. toukokuuta 2015

Lapset ja tv

Hotellin aamupalalla eteeni istui arviolta 3v poika isänsä kanssa. Isä nosti läppärin pöydälle, enkä ajatellut sen kummempaa. Isä varmaan hoitaa jonkun duunihomman aamukahvinsa lomassa kun poika natustaa leipäänsä.
Vaan mitäpä vielä.
Läppäri auki ja pojalle piirretyt pyörimään. HOTELLIN AAMUPALAPÖYDÄSSÄ!!!!! Kun pitäisi keskittyä siihen että syödään napa täyteen ja vietetään samalla lapsen ja vanhemman yhteinen hetki. Molemmat istuivat hiljaa poika tuijottaen piirrettyjä ja isä syöden omaa aamupalaansa.
Mihin tää maailma on menossa?
Joo... Tiedän että huomattavasti kamalampia asioita on maailmassa ja jokainen hoitaa lapsensa tavallaan mutta c'moon hei!
En todellakaan ole täydellinen äiti. TODELLA kaukana siitä, mutta voin olla ylpeä siitä että meillä ruokahetket on perheen yhteisiä hetkiä ja tv:n tuijottaminen on rajoitettua.

Tänä päivänä lapsille on tarjolla miljoona mieltä turruttavaa asiaa. On telkkaria, netflixejä ja pelikonsoleita joka lähtöön.
On niin paljon helpompaa istuttaa se lapsi siihen ilmaisen "lapsenvahdin" eteen kiireisen työpäivän/ työviikon jälkeen, kuin oikeasti viettää aikaa yhdessä.
Mitkä tästä on seuraukset? Sitä voidaan vaan jokainen pohtia sydämessämme.

Itse ylpeänä sanon että meillä telkkaria katsotaan rajoitetusti. Ehkä 1h päivässä. Tabletilla saa pelata ainoastaan silloin kun on sairaana tai ulkona sataa koiria ja kissoja. Ainut pelikonsoli laitettiin pois muutama kk sitten. (Sitäkin sai pelata samoilla säännöillä kuin tablettia).

Joo. Oon paska natsi-mutsi. Mutta mä oon ihan sata varma että lapset kuitenkin arvostaa enemmän yhteistä aikaa ja yhteisiä touhuja ja ne hetket kun saa pelata tuntuu varmasti tosi kivoilta verraten siihen että istuisivat siinä tabletilla päivästä toiseen.

Tälläsiä ajatuksia tänä aamuna. Nyt reippaasti koirien kipukäyttäytymisen maailmaan.

Mukavaa lauantaita kaikille!

LittleMsTassunen

P.s pitäkää tänään päivä kun telkkari ja kaikki tabletit, padit sun muut pysyy kiinni. Eiks je ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti